Zijn Fatbikes Legaal? – Fatbike Amsterdam Skip to content

Zijn Fatbikes Legaal?


Met hun robuuste uiterlijk en dikke banden, lijken Fatbikes gemaakt om de regels te breken. Maar zijn deze fietsen eigenlijk wel legaal om te gebruiken op de openbare weg? In dit artikel duiken we in de wet- en regelgeving rondom Fatbikes en ontdekken we of je zonder zorgen kunt genieten van je stoere tweewieler.

Ja, onze Fatbikes zijn legaal in de hele EU. 

Er is de laatste tijd veel te doen geweest over de legaliteit van Fatbikes in Nederland en België omdat heel wat online verkopers illegale fietsen vanuit China importeerden. Maar het goede nieuws is dat Fatbikes die voldoen aan de wetten en regelgeving gewoon 100% legaal verkocht mogen worden. Hoewel er enkele regels zijn waar je je als Fatbike-rijder aan moet houden, is het over het algemeen geen probleem om met je stoere tweewieler de weg op te gaan.

Geen gashendel-systemen op de openbare weg

Als je op zoek bent naar een elektrische Fatbike, is het ook erg belangrijk om te weten dat 100% elektrische gashendel-systemen niet zijn toegestaan op de openbare weg. Dus voordat je een elektrische Fatbike aanschaft, is het belangrijk om even na te kijken of het model dat je op het oog hebt wel voldoet aan de wettelijke regels. Want hoewel een elektrische Fatbike je een extra boost kan geven tijdens het rijden, wil je natuurlijk niet dat je avontuurlijke rit wordt onderbroken door een bekeuring.

Vertrouw niet alle Fatbike verkopers!

Het is belangrijk om te beseffen dat niet alle Fatbike-verkopers te vertrouwen zijn. Sommige verkopers proberen hun Fatbikes aan te bieden tegen een erg lage prijs, maar dit kan wel eens ten koste gaan van de kwaliteit. Vaak zijn deze goedkope Fatbikes geïmporteerd vanuit China en voldoen ze niet aan de wettelijke vereisten voor België en Nederland. Dit kan je niet alleen een slechte rijervaring opleveren, maar ook een fikse boete. Dus wees slim en koop alleen bij vertrouwde leveranciers zoals www.fatbikeamsterdam.nl Waar we alleen de beste Fatbikes verkopen die voldoen aan alle wettelijke eisen.

Go to top Top